Nangijala

Nangijala

-2 kilo

GI-metodenPosted by Caroline 13 Oct, 2008 17:37:44

Blog Image

Idag kom Raija, Caroline och Jenny hit för vår vanliga 14 dagars träff. Jag hade gjort mjälkfri Tacopaj med kidnybönor och feta ost. Det gick hem, det vart inte mycket kvar av den vilket var kul. Tom jag tyckte den var riktigt god, var första ggn jag gjorde den. Pajdegen var gjord på sojamjöl och fullkornsdinkelmjöl och den vart riktigt god.

Den 6:de oktober var det exakt 2 månader sen jag började och lägga om kost och matvanor. Att försöka få i mig frukost, mat och dessutom mellanmål *pust*. Snacka om att inte göra annat än äta... huga

Otroligt nog hade jag gått ner i vikt denna gång också vilket jag inte alls trodde efter dopet och vigseln med all mat och tårta. Blir svettig av att bara tänka på hur mycket kolhydrater det var i potatissalladen, brödet, tårtan... ujjujj

Sen sista tiden då ja inte mått så bra i kroppen och inte orkat få i mig den mängd mat som jag borde äta. Men iofs försökt gjort de bästa av situationen hela tiden. Undviker ju alltid de hemska bovarna till kolhydrater så långt jag kan.

Mitt BMI och Fettprocent hade också gått ner en hel del. Lika så hel del centrimetrar hade försvunnit.

Allt går sakta med säkert vilket jag också tycker är bäst då kroppen också hinner med att ställa om sig och huden hinner med att dra ihop sig.¨

Mitt, Raijas, Carolines och Jennys första gemensamma mål är -5 kg. Den som först når dit ska komma på något kul som vi alla ska göra, när alla nått dessa -5 kg.

Jag har -1 kilo kvar nu till dessa -5 kilo, vilket jag trodde skulle vara svårt att nå det målet då jag inte kan träna något och oftast ej kan gå så mycket mer än ut med hundarna. Kunde man träna så skulle allt gå mycket lättare tror jag.

Men hoppas på vattengympa efter jul, att jag och Jenny ska få plats i någon vattengympa grupp som de har uppe på MSE.

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post209

2 veckor har gått

GI-metodenPosted by Caroline 27 Aug, 2008 21:40:02

Idag har det gått två veckor sen jag satte igång med Fas1 den sk Rivstarten. Men jag fortsätter ett tag till med den. Har nog gjort lite fel här och där så fortsätter ett tag till vilket man kan göra om man vill dock max 1 månad rekommenderar de.

Tycker det fungerar bra att äta. Äggen börjar kanske bli lite tröttsamt att äta men inte värre än att det går en stund till. All annan mat går fin fint att äta. Men man blir ordentligt trött på att ständigt dricka vatten... det är nog tråkigaste biten av hela proceduren. Och jag kommer lägga ner den biten lite granna och kommer dricka lite annat sen.

Men som sagt hänger kvar en stund till på Fas1.

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post132

-1,5 kg under 5 dagar

GI-metodenPosted by Caroline 19 Aug, 2008 22:23:01

Idag var det vägning och mätnings dag och mot min tro så visade vågen -1,5 kg och cm:rar på stuss, knä och bröstkorg hade försvunnit.

Blev lite shokad, hade inte trott jag gått ner något på dessa 5 dagar jag kört Rivstarten. Trodde det var för kort tid och mer att man kanske skulle gått upp lite nu innan kroppen ställer om sig och börjar gå ner. Så det vart ju en glad överraskning.

Iofs så har det skett en rejäl förändring med maten. Från att ätit 1 eller max 2 ggr per dag, till att äta 3 mål och 2 mellanmål. Kroppen håller väl igång förbränningen lite hela tiden så kanske det som gjort effekt.

Få hoppas det rört på sig om 2 veckor då det är dags för ny vägning och mätning.

  • Comments(3)//bloggen.lanjelin.se/#post120

Matt som en urvriden disktrasa

GI-metodenPosted by Caroline 16 Aug, 2008 17:35:50

Ojjoj ja idag märks det att Rivstarten har tagit fart... Är totalt matt, mjölksyra i hela kroppen och känner mig konstig i huvudet. Men iofs känns det bra på ett sätt att man mår så här för då vet man att det gjort ngn nytta med allt ihop. Skönt att det kommer igång nu så man känner att det händer lite, alltid en peppning.

Tycker inte det är så jobbigt eller tungt. Går väldigt lätt, inget sötsug eller något sånt. Ända jag haft är att jag känt mig lite hungrig mitt emellan frukost och första mellanmålet på morgonen. Sen har allt bara runnit på.

Just nu går det dessutom mycket lättare än vad det tidigare gjort med att äta så här ofta så får hoppas det håller i sig.

Enda som känns att dagarna bara försvinner för klockan går så fort när man ska äta så ofta. Tycker man inte hinner äta klart knapp innan det är dags igen och då har det gått 3 timmar sen sist...

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post110

GI - rivstart

GI-metodenPosted by Caroline 14 Aug, 2008 12:54:34

Blog Image
Bild: Rivstart på Ada, Ingrid och Chippen...

Jahapp nu kör vi... Idag drar jag igång med den klassiska Rivstarten. Hoppas det ska gå bra, man kommer nog att få kämpa bitvis men det ska nog gå.

Svåraste för mig är först att börja äta frukost, sen tanken på att man ska äta hela tiden (känns så) just detta med att man ska äta mellis oxå. Och jag som brukade äta ngn frukt på dagen och mat på kvällen när Anders kommer hem från jobbet...

Rejäl omläggning blir det, men det är ju för det bästa. Nu för tiden har man inte bara sig själv och tänka på utan också ett barn. Iom att jag själv vart mobbad hela min skoltid så vet jag verkligen vad det innebär. Vilket leder till att man är rädd att Inez skall bli mobbad över att hon har en tjock mamma...

Annan detalj som man inte ännu riktigt vet hur man ska lösa är motionen. Iom att man har en paj kropp med jävulsk värk ständigt så är det inte så lätt och dra ut och springa en mil... Nä motionen behöver ju inte vara så drastik men har svårt att gå mest av tiden pga korsryggen även pga synrubbningarna när de sätter in.

Skulle vilja simma men då kommer man till nacken... Läkarna förbjuder mig till det, eventuellt lite ryggsimm godkänner de. Men tänkte jag skulle testa detta med vibbplate och se om det kanske kan fungera. För då väljer man ju själv vilka muskler man vill belasta och därmed "vibba".

Aja på något sätt ska det väl lösa sig. Blir ju lättare ju lättare man själv blir oxå...

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post108