Nangijala

Nangijala

Morbror fyllde år!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 09 Feb, 2009 17:01:56

I lördags var vi hos farliga morbror!! Han blev väldigt farlig tyckte inez helt plötsligt från en dag till en annan så var ha så läskig! Har hållt i sig en stund nu men verkar har gett sig.

Hon sa ingenting när morbror och hans familj kom till oss när vi firade henne (inez). Och denna gång så log hon till och med till honom.

Men Inez är rätt rolig för hon var livrädd för brorsan tex på julafton när vi var där MEN hon var tvungen att titta på honom hela tiden fast han var så himla läskig. Varje gång hon tittade så blev hon mer hysterisk ledsen men var ändå... tvungen att titta!

Jag och Inez skjutsade A till jobbet och efter det så åkte vi ut till mormor och morfar och var där en stund tills vi skulle vara hos Room vid 14 och fira bror som fyllde.

Mor fick klippa topparna på mig för jag kunde inte längre kamma ut håret för det var så tovigt och jag håååååååröm! Så sista veckorna har jag tvättat håret och kammat ut den när de vart blött och sedan haft det uppsatt men inte kammat ut det när de vart torrt. Men nu går det riktigt skapligt.

Hade slingor förut och det är i topparna av slingorna som är kvar i håret som det tovar efter jag permanentade håret. Trots det gick minst 7-8 månader mellan slingorna och permanenten. Men nu är det snart bortklippt allt det.

På kvällen efter kalaset så hämtade vi pappa på jobbet och sen åkte hem vid 18.

Sen fortsatte jag till Linda och Amandus som bjudit över mig på mat och melodifestivalskväll. Jag som älskar melodifestivalen som Linda också vet hehe, men blev mest slökolla på det och konstatera att det som vanligt bara var en massa skitbidrag...

Men en trevligt och kul kväll! Skönt att komma utanför väggarna hemma också, vilket var länge sen pga att man inte mått så prima på sistonde.

Iofs mått bättre i ryggen efter behandligen hos Ronnie, det har vart kanon. Men haft sån mega skallebank i stället och ont i nacken.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post340

Ryggkirurgiska & Magnetkamera röntgen!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 06 Feb, 2009 00:10:10

I måndags hände mycket känner jag.... fick jag mina första papper från Ryggkirurgiska att mitt ärende gått vidare till klinikchefen!! Snacka om julafton!!!!!

Och ännu bättre var det i onsdags då jag fick nytt brev från dem med svaret att jag ska få göra en Magnetkamera röntgen! OJOJOJO kan man bli annat är fruktansvärt överlycklig!?!?!

Jag måste drömma... Kan inte fatta ännu att detta är sant!?

Så till sist, 7 år efter olyckan kan man få veta något om ryggen! Helt otroligt. Även Ronnie (Naprapaten) kan få sig lite svar. Kanske man tom kan få lite rätsida på detta till sist, nu har det iaf tänts ett ljus i slutet av den långa kolsvarta tunneln man befinner sig i.

Har blivit avspisad här på sjukhuset så många ggr trots både ortopedspecialister och allmänläkare skrivit remisser till CT och även för vanlig Slät Röntgen men bara fått avslag. Trots att de läkarna ringt och tryckt på så har det vart blanka nobben... Så jag kan inte säga att man har mycket tilltro till vården inom landstinget längre.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post336

MAGI av bästa klass!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 06 Feb, 2009 00:05:15

I måndags ( som jag skrivit tidigare) morse ringde jag till en annan kanonduktig naprapat-kille här istan och fick tid på eftermiddagen redan! Hallelulia vilken räddare i nöden!

Nervöst vrak var man när man kom dit... phuuu... Men han lyssnade på mig, tack och lov så han rotade ej i min nacke utan tog det som var värst dvs ischiasen och korsryggen.

Tyvärr kunde han ej göra mycket då jag hade för mycket smärta för att han skulle kunna göra en grundligare undersökning. Han kunde inte känna på min ryggrad och sånt så ville mer än gärna ha en röntgen på min rygg. Har stått uppsatt för röntgen en massa ggr då läkare velat att jag skulle få göra det men blivit nekad av röntgenavd på sjukhuset. Så finns inget på min rygg.

Men i detta landsting har de fobi för ryggar man blir behandlad som om man är pestsmittad... Inte till att drömma om att få hjälp med en sån sak.

Men vilket fall som hellst så gjorde han undervärk med ryggen!!! Han måste vara trollkarl eller ha magiska händer. Han sa att han ej kunde gör så mycket men jävlar vilken vilken skillnad det blivit! Hoppas nu bara att det sitter i en liten stund.

Pga stelhet och överspända muskler så drar hela min baksida ihop sig och blir stenhård. Så det han ville göra var att få isär min korsrygg/svank igen. Så han masserade och pressade isär och hade sig och under tiden han gjorde det så knakade det och knäppte över allt i det området samtidigt som jag kände hur ”trycket” bara släppte i korsryggen. Otrolig känsla.

Ronnie som han heter lär ju få dras med mig i fortsättningen också! Ska bara försöka få lite plåtar på ryggen så han kan se hur det ser ut. Kanske, kanske oxå i framtiden jag blir sams med tanken att göra lite mer undersökning av min nacke. Kanske massage så muskler slappnar av hjälper lite för whiplashen.

Har ju inte tagit en enda smärtstillande tablett på 4 dagar nu och inte haft ont!! Har inte hänt sedan 2002...

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post335

Födelsedagskalas

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 01 Feb, 2009 22:21:52

Idag har vi haft födelsedagskalas för Inez! Gissa om hennes ögon var stooora i morse efter hon vaknat och fick se se ballongerna och serpentinerna jag hängt upp lite över allt. Ojjoj va spännande det var att försöka ta ballongerna, men det gick ej så bra då de bara åkte runt. Hon skrattade så hon kiknade.

Serpentinerna var också jättespännande, hon fick några egna att leka med i soffan och hon pillrade länge med dem innan de åkte in i munnen och var ett minne blott *s*.

När nästan alla hade kommit, utan Linda och Amandus som var på dop innan de kom hit. Så blev det fika med bullar, bärkaka och kakor. Inez blev lycklig när hon fick smaska i sig lite kaffebröd själv och ännu bättre var det när man fick kleta i sig banantårta själv!

När Linda och Amandus kom så var det dags för tårta... Som syns nedan *s*

Hon fick jättemånga fina presenter. En cd-spelare med usb minne, vilket vi önskat oss för den gamla härken till band/cdspelare som vi har idag håller knapt ihop längre. Den lever sitt egna liv hela tiden så behövde verkligen en ny.

Inez älskar musik och vill absolut ha musik när hon sover så nu blir de lugna sköna insomnar om kvällarna med skön musik *ler*. Undrar om hon är släkt med mamma *s*...

En massa fina kläder och en toppluva utan knytsnören, som hon envist vill knyta upp och slita av sig.

En rolig dag för oss och för Inez som nu har blivit 1 år!!

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post330

INEZ 1 år!!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 30 Jan, 2009 22:48:18

Idag den 30 januari Kl.21.44 fyller Skatten 1 år! Otroligt att det är ett helt år sedan hon såg dagens ljus... Vart tar tiden vägen, som alla andra med barn säger *s*.

På söndag blir det kalas för Skatten. Då ska det bli tårta med banan i eftersom det är absoluta favoritfrukten, ballonger och girlanger *s*. Allt som hör kalas till.

I morgon lördag så är hon med i Kuriren, så håll utkik ;-)

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post328

Viktor 13 år!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 11 Jan, 2009 15:08:02

Viktor fyller 13 år (mitt brorsbarn) den 12 januari men vi firade honom i går lördag.

Jag och Skatten skjutsade pappa till jobbet för som vanligt lyckas han alltid jobba när det är kalas, sen åkte vi ut till mormor och morfar och var där tills vi skulle på kalaset.

Pappa jobbar varannan lördag men av någon anledning så faller alla saker in på den lördagen han jobbar. Höst och vårstädning i föreningen, kalas eller om folk vill komma och hälsa på, allt lyckas falla in just exakt på den lördagen han jobbar *s*... Ska man skratta eller gråta, det är frågan....

Men denna gång var det lite oturligt för kalaset skulle vart idag egentligen men Gurra, Viktors lillebror hade sin start inför vårsesången i fotboll idag så det körde ihop sig lite. Då blev det flyttat till lördag.

Iaf så när jag och Inez kom ut till mormor så åkte vi till Tuna P en sväng. Hittade jättefina kläder till Inex 2 "pysmasar" med fötter, Jacka, Snickar byxor (fodrade), Jumper och Mockasiner allt utom Mockasinerna var det rea på. Hade ingen aning om att det var Rea fortfarande men det va de tydligen.

Barnbutiken som ligger på Tuna är rätt bra tycker jag, de har en hel del kul saker.

Sen bar det iväg hem till morfar och Skatten, morfar fick vara barnvakt. Vi hittade dem sovandes i sängen när vi kom hem, båda lika nyvakna *s*. De hade tydligen tagit en skön tupplur, vilket var bra för Inez behövde sova lite då hon missade sin förmiddagslur pga vi skjutsade pappa till jobbet.

Vi 14 bar det av till Viktor. Massor av gott fikabröd och tårta serverades. Men av någon anledning så tog det tvärstopp för mig, känne mig mätt så ja nästan mådde illa av en bulle, en kaka och en liten bit av en mockaruta?! Så blev ingen tårta för min del. Men en annan som smaskade i sig tårta var Inez! Hon åt ju nästan upp halva brorsans bit plus en egen bit.

Brorsan är jättefarlig tycker Inez, hon gråter och blir helt förstörd när hon ser honom. Sen efter en stund går det bra OM han inte tar i henne... Vilka ideér barn kan få. Det var inga problem när hon va mindre och hon har egentligen aldrig reagerat på någon annan tidigare eller senare heller. Hon gillar alltid nya människor över allt, de är jättespännande och blir aldrig rädd för dem. Bara min bror som tydligen är farlig.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post309

Nyårsafton

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 02 Jan, 2009 21:14:12

Blog ImageNyårs afton i år var rätt avslagen då jag inte alls mådde bra, Anders var på väg och bli sjuk och Skatten var sjuk...

Men trots att Skatten var sjuk så skulle hon ej sova på hela kvällen. Hon var vaken tills vi gick och la oss vid 01.00. De var "still going strong" hela kvällen.

Hon lekte och grejjade hela kvällen. Bla annat så tog hon sig runt med sin R.R (gåstolen) både frammåt och bakåt för första ggn. Hon kom ju på att det var riktigt kul när man kunde förflytta sig runt. Så hon brummade runt i hela vardagsrummet och ut i köket där hon körde fast, men hon löste det och backade tillbaka. Utan att bli arg *s*.

Blog Image

Kvällen var inte speciellt avancerad då vi inte var på topp. Så blev lite enkel mat Fläskfilé Africana med Herrljunga cider *s*. Efterrätt hade jag gjort en Annanaspaj med grädde blev det för vi glömde köpa glass. Men avancerat än så blev de ej. Vet fortfarande inte va de smakade men tror det var gott *s*.

Tråkiga med att ha förkylning är just att man ej känner ngn smak och sen den obligatoriska hostan... suck

När kl.01.00 var vi alla mer än slut och la oss bums. Somnade nog innan vi fått ner huvudet på kudden. Fast för min del varade det ej länge då hostan satt igång.

Blog Image

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post301

Se de snöar, se de snöar tralalalaa

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 24 Dec, 2008 12:31:10

Blog Image

Glad man blir att det äntligen kommer lite snö och dessutom på Julafton!! Otroligt första ggn på flera år det snöar på julafton. Vilken julklapp! Hoppas det nu inte töar bort till kvällen bara.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post292

Grattis Mormor!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 23 Dec, 2008 02:43:05

Blog Image

Idag fyller mormor år!!

Skatten sjunger:
"Ja må hon leva, ja må hon leva ... och ett fyrfaldigt leve -Hipp hipp -Hurrah, hurrah, hurra!!!"

Syns ikväll...

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post291

December är lika med födelsedagar

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 08 Dec, 2008 10:36:28

Blog Image

En stund sen det blev något skrivet i bloggen. Har vart en del att pyssla med de sista dagarna inför födelsedagen. Sen hinner man inte alltid med datorn när man har barn, "gott om tid är det ont om" så att säga.

Igår så kom morfar, mormor och gammelmorfar hit och åt lite tårta. Lite special smårgåstårta och tårta. Har nog blivit tradition att det alltid är dessa när jag fyller lika som det blivit tradition att "smaka" på mormor och morfars julskinka (dvs blir oftast att minst halv skickan går åt) när hon fyller dagen innnan julafton. smiley

Bror hans fru Susanne och barnen var i Södertälje denna helg, då Susannes mamma Eva fyllde 60 år. Grattis Eva!!! Hoppas ni fick en trevlig lördagkväll, att ni lyckades överraska Eva och att söndagen var fin men många uppvaktingar. Det är ju inte varje dag man fyller jämt.

Skatten tyckte i alla fall om mammas tårtor... hon smaskade i sig av båda. Kaffetårtan fick hon äta själv och det syns...

Blog Image

Sitter och pratar med morfar samtidigt som man ska hålla ordning på den där konstiga pinuckeln som mamma kalla sked... Myyycke bättre att använda händerna än sånna konstigheter.

Kan till lägga att det blev en dusch och barnstols- skurande efter detta tårtmumsande. Chappi blev iaf väldigt glad när det ramlade ner en massa gotta på golvet...

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post276

ADA 1 år!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 21 Nov, 2008 20:22:23

Blog ImageRäserråttan fyller ju också år idag! Hipp hipp, hurra hurra hurra....

Hon har verkligen satt färg på tillvaron hemma hos Inez mormor och morfar. Väntan kändes lång innan hon äntligen hade fyllt 8v och kunde flytta hem. Men men det var en bra tag sen nu, tiden går så himla fort.Blog Image

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post256

Grattis!

Det ska VI Fira!Posted by Caroline 09 Nov, 2008 11:01:19

Blog Image

Idag vill Mamma & Inez gratta alla pappor!

Grattis till Pappa Anders, Morfar Matti, Gammelmorfar Helge och Farfar Håkan!!

Blog Image

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post240