Nangijala

Nangijala

Smällarupproret!!

VovvarnaPosted by Caroline 30 Dec, 2008 19:32:12

Blog Image

Varje år utsätts tusentals djur för onödigt lidande, hundratals personer drabbas av fyrverkeriolyckor med avsprängda fingrar, hörsel- och ögonskador som följd.

Uppmanar ALLA människor som har ett samvete att stödja Smällarupproret!

http://www.antismallarupproret.se/

SNÄLLA SPRID DETTA VIDARE PÅ DIN BLOGG/HEMSIDA, VAR MED OCH STÖD SMÄLLARUPPRORET GENOM ATT VISA ATT DU OCKSÅ BRYR DIG!

Mer info... (text från hemsidan: http://www.antismallarupproret.se/)
"Omkring en tredjedel av våra 800 000 hundar är skotträdda och har farit illa av smällare. 35 000 behöver medicinering med psykofarmaka varje gång smällandet brakat lös. Det har förvandlat trevliga högtider till en plåga för såväl hundar som deras ägare. Men inte bara hundar har farit illa av smällare. Mellan 400 och 500 personer har skadats fysiskt så illa av smällare och fyrverkeripjäser att de måste uppsöka akutsjukvård. De flesta av dem har varit barn och ungdomar. Hur många som skadats lindrigare och kunnat tas om hand på vårdcentraler eller i hemmet vet vi inte.

Utöver dessa skador har omkring 3000 ungdomar fått hörselskador varje år på grund av smällare. Många flyktingar från krigsdrabbade länder har upplevt ljuden av smällare som mycket oroväckande liksom en del äldre människor. Med detta beslut sällar sig Sverige till de allt fler länder som har förbjudit smällare. I Norden har de övriga länderna förbud sedan tidigare. När väl förbudet efterlevs kommer det att innebära minskat lidande för såväl djur som människor och att samhället besparas onödiga kostnader." författare:/Gunnar Löfberg

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post300