Nangijala

Nangijala

Inez har egna åsikter om sömnen...

InezPosted by Caroline 20 Jan, 2009 21:27:58

Torsdag 15 Januari

Inez har börjat att ha sina åsikter när det gäller sömnen!


Först vill man sova hur länge som hellst på dagarna och inte sova inna bara ute i vagnen. 4-5 timmar inga problem, hon sover över mattider och allt bara man får gossa i vagnen ute. Såååååå mysigt att bli nerbäddad och gosad i åkpåse med snuttefilt och grejjor!

Började för 1,5 månad sen att hon som vanligt blev trött vid 19.30 och somnade 20.00. ”Bara” med den parantesen att hon sov bara 2-3 timmar och vaknade upp KLARVAKEN... Sen var hon pigg i minst 3 timmar, vilket inte kändes allt för roligt.

På morgen sen var det inte någon Inez som ville gå upp inte utan hellst ligga och slöa til 10-11 taget på dagen. Men si det satt mamma P för direkt, inget vända på dygnen praktik här inte!

Men nu har hon de sista 4-5 kvällarna fått för sig att man inte ska sova alls! Hon blir jättearg då man sätter henne i sin säng och vädrar sina lungor duktigt. Så det var inte så svårt att komma över ens om att detta måste tas direkt innan det blir värre.

Så första åtgärden var att korta ner dags sömnen till max 2 timma på fm och 2 på em. Sedan ta itu med natt sömnen!

Första kvällen tog det 1,5 timme för henne innan hon somnade. Då strulade hon fram och tillbaka, vi gick in och talade om för henne att vi fanns och ”nattade om” henne med jämna mellanrum. Så va hon igång igen när vi gick ut men höll på så i 1,5 timme då hon gav sig och somnade.

Kvällen efter var en förbättring då det tog 35 minuter och inte samma hysteriska grin utan mer protestgrin.

3dje kvällen somnade hon som vanligt men vaknade upp efter 30 min protesterade ett par ggr och somnade om utan att vi behövde göra ngt.

4dje kvällen somnade hon klockrent men vaknade pga bajsblöjja efter 1 timme och blev klarvaken vid blöjjbytet. Var ju ingen ide att sätta tillbaka en klarvaken unge i sängen vilken man kanske skulle gjort men vi ansåg att det inte var ngn större ide. Så hon var vaken 2 timmar men sen när vi lade henne i sängen så somnade hon gott direkt igen.

Så nu får man hoppas, be och hålla tummarna att det fortsätter i de bra banorna. Gäller och hålla hårt på reglerna helt klart! För man försöker ju göra det som går för att alla ska få sin sömn både hon och pappa som jobbar. Ja sover i stort sätt aldrig ändå så mig rör det inte så mycket mer än att jag vill att Skatten ska somna skönt utan protester och sova gott.

  • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post316