Nangijala

Nangijala

Ett till par glasögon

Dagliga tingPosted by Caroline 03 Mar, 2009 00:26:55

Onsdag 25 februari

Idag gick jag upp 6, trött så ja knappt såg vart jag gick. Smög på mig kläderna och smög ner till nedre våningen för jag ville inte väcka upp inez tidigare än jag behövde.

Dessto mer hinner jag själv fixa i ordning innan hon kommer upp, går lite fortare utan hennes hjälp *ler*.

Gjorde mig klar och packade skötväskan innan jag gick upp och väckte fröken Tröttmössa. Hon var inte alls så sugen på att vakna så tog låååång tid att få igång henne idag.

Var bara och ge henne lite morgon gröt när hon vaknat till och byta om på henne. Sen gav vi oss iväg till Linda och fiskade upp henne och efter det iväg till sjukhuset.

Linda var så snäll så hon hjälpte mig att ta hand om Inez medan jag var inne hos ögonläkaren. Det brukar kunna ta ordentligt med tid på de besöken så ville inte åka upp själv med inez. Besöket gick rätt snabbt denna gång mot förra ggn jag var där, idag tog det "bara" 1 timme.

Fick ytterligare ett par glasögon, ett par som jag alltid kan ha på mig. Så man kan kolla på tv ordentligt och sånt. För läsglasögonen jag fick förra gången är värda guld! Helt otroligt va de hjälpt mig med att kunna läsa ordentligt igen. De håller tydligen reda på mina skelande ögon så det fungerar kanon. Känner i huvuder hur ögonen slappnar av när jag tar på mig dem.

Så det var underbart att få ett par för att kunna ha jämt.

När vi åkte ner på stan efter sjukhuset så såg vi resultatet av branden på Statshotellet och de var inte mycket kvar av det. Jösses vilken bra det vart, de brann fortfande när vi gick förbi kl.13.00. Branden hade börjat kl.04.00 i morse och ökat lavinartat så brandmännen hade bara koncentrerat sig på att den inte skulle sprida sig. Var tydligen ingen ide att försöka släcka det. Läste i tidningen vid 21 ikväll och då brann de fortfarande! Avspärrningarna skulle vara kvar länge tydligen eftersom de bara är tidsfråga innan det kunde rasa. När vi gick förbi så var de sprickor i ytterväggarna som var nästa 2dm breda på vissa ställen så jag har mina aningar om att det kommer packa ihop som ett korthus när som hellst. Misstänker också att de kommer att har ett långt eftersläckningsarbete, kommer nog inte sluta i första taget!

Tänkte jag skulle gått till optikern och lämnat in mitt recept jag fick på glasögonen men då hade de precis flyttat. En av optikerna stog i lokalen och plockade ihop det sista så hon sa att de skulle vara igång igen på måndag så bara att återkomma antar jag.

Vi köpte med oss kinamat och sen åkte vi för att hämta Amandus på daigis och efter det åkte vi hem hit till hundarna som blev överlyckliga. Vi åt och tog de lugnt resten av kvällen. Amandus kollade Bollibompa och efter det så skjutsade jag hem dem, efter en trevlig dag.

Nu blir det sängen för nu vill inte kroppen va med mera för idag

Natti natti

  • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post354