Nangijala

Nangijala

NY BLOGG!!!!

Dagliga tingPosted by Caroline 06 Apr, 2009 10:52:07

Nu är jag jävligt trött på denna blogg med allt strul!!

Går knappt och lägga upp bilder, inbland omöjligt att kunna publicera inlägg, texten försvinner och man får skriva om...

Trött på att det tar 2 timmar att få upp några rader text. Man kan aldrig hoppa in och "snabb-blogga" under tiden Inez sover tex.


Kommer att lägga upp en hel del ur denna blogg i den nya bloggen under tiden.

Den nya bloggen skaffade jag den 19 mars. Men har inte lyckats få upp något inlägg här för ens nu, för hoppningsvis. Har inte kunnat logga in här för ens nu idag, då det helt plötligt fungerade.

Hoppas vi syns på den nya bloggen som kommer vara betydligt mer uppdaterad!

NYA BLOGG ANDRESSEN ÄR:
http://www.lanjelin.se/wordpress/

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post370

Lila

CarRai FotoTemanPosted by Caroline 18 Mar, 2009 21:17:00

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman? Läs mer om CarRai Foto Tema här.

Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg...

 • Comments(2)//bloggen.lanjelin.se/#post369

Första vårstädning av balkongen

FotoPosted by Caroline 16 Mar, 2009 14:32:14

Inez och hundarna njöt av den första dagen på balkongen! Lessi var direkt igång och spanade efter katter genom staketet. Ludde stod och snosade och flummade och inez var de full fart på. Hon kröp omkring och blev jätte smutsig på knäna av det skitiga golvet. Lekte med sin boll och trivdes som fisken i vattnet.

Nu väntar man bara på att det ska bli mitten el slutet av april så man kan skura golvet och sen olja in det och plocka upp möblerna igen. Sen är det bara hoppas på att man kommer få någon användning av utemöblerna i år. Förra året slet man inte ut dem precis...

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post368

Årets första fina vårdag

InezPosted by Caroline 16 Mar, 2009 14:22:40

Igår var nog den först riktigt kanonfina och sjöna vårdagen i år, iaf här där vi bor.

Blev en skön sovmorgon här igår och sen frukost *ler* men de säger ju "bättre sent än aldrig". Inez åt för första ggn en hel macka med leverpastej och en yogurt till frukost. Har aldrig gett henne mackor innan, men det var tydligen jättegott.

Tror det rätat på sig ordentligt nu efter hon var sjuk. Matlusten har kommit tillbaka och hon äter och mumsar i sig allt som vanligt igen.

Efter frukosten blev det lite vårstädning av balkongen. Sopade bort lite löv och skräp som samlats under vintern. Golvet var inte vacker, behövs verkligen vårskuras sen i april och oljas in igen. Inez vart alldelens svart på knäna efter att krypit runt där ute. Hon blev helt tokig när hon fick krypa runt och hojta på hundarna och leka med sina bollar. Bilder kommer i ett nytt inlägg.

Var riktigt skönt så tvingade ut mig själv med min blåslagna onda kropp, Viktor, Gubben och hundar på promenad. Tur man har barnvagnen att hålla sig i, annars hade de aldrig gått att gå ut på promenad.

Inez får åka barnvagn till hon är 5 år tror jag *skrattar*, för den är perfekt för min rygg. Utan den kan jag inte gå någon jättelång sträcka ute innan ryggen är totalt paj.

Nedå det ska hon slippa, jag hoppas snart på svar från Ryggkliniken i Strängnäs på min MRT jag gjorde. Då man kanske kan få någon diagnos eller åtminstode veta hur det står till i ryggen. Jag kommer förmodligen aldrig få göra en operation om det skulle behövas. Men kan ju iaf få bilder så naprapaten kan få se hur det ser ut i ryggen så jag kanske kan få lite hjälp av honom iaf.

Efter vi kom hem från promenaden var alla hungriga så blev Mexicana till mat som Viktor alltid har högst på matsedeln när han är hos oss. Det var gott och alla blev som slöa soffpotatisar efter vi ätit.

Då blev det xbox, men inte spela... Ne herrarna fick för sig att det skulle göra allt för att försöka krascha varandras bilar i stället. Så de satt och grejjade och hade sig för att mejja ner varann. Men det lyckades tydligen inte köra sönder bilarna totalt som de ville så till sist gick det väl över till det man brukar göra med ett bildspel dvs köra bil *s*.

Kvällen blev lugn då Inez somnade vid 19, helt utslagen av trötthet. Hon har grejjar och farit runt på golvet hela dagen. Inte brytt sig ett dugg om oss eller viktors xbox med sladdar. Jag trodde hon skulle vara och pillra på det men inte.

Sedan vid 21 satt jag mig och uppdaterade mors hemsida och allt gick ju kanon tills jag skulle ha upp det på servern då mitt FTP program hade säckat ihop... Så fick leta länge innan jag hittade ett nytt för att få upp hemsidan. Så till sist vid 01 någon gång inatt fick ja upp den... Där av ingen uppdatering i bloggen igår, orkade inte efter det.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post367

Melodifestival skräp!

Dagliga tingPosted by Caroline 14 Mar, 2009 21:25:32

Dagen har mest bestått av ligga, då jag knappt kan sitta eller gå efter en mindre olycka i går kväll. Fick ordentligt med smällar i ryggen, nacken och ena armen och axeln.

Inez mår lite bättre, det rätar på sig iaf. Var iväg med henne till VC i fredags för att göra en koll hur det verkligen låg till men de hittade ej något, så nu verkar det vara mest att hon ska piggna till efter all feber.

Viktor kom hem till oss efter 15.30, han ska sova över tills i morgon. Så det har blivit mycket xbox ikväll. Bilspel för hela slanten. Mest Viktor och Anders som spelat för jag blir åksjuk av att spela och min ögon pallar inte det där riktigt.

Väntar tills jag får mina glasögon, tror det kommer bli mycket bättre med ögonen då. Så hoppas de kommit på onsdag så kan jag hämta ut dem samtidigt som jag ska till läkaren på dagen.

Melodifestivalen stå på men det är så fruktansvärt sunkigt dåligt så man skämms ju över att bo i detta land! Vilka skitbidrag, helt otroligt. Ännu värre med den där fågelskrämman till så kallad programledare som mest gapar och skriker hela tiden. Vore ju intressant att få höra henne prata normalt någon gång.

Det blir bara värre och värre för varje år som går...

Ne nu ska jag ta och lägga mig ner ordentligt igen.

Ha en fin kväll nu alla där ute!

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post366

Ingen bra dag

InezPosted by Caroline 12 Mar, 2009 21:16:10

Dagen har inte vart så bra idag heller här hemma. Inez mår definitivt inte bra så blir nog att ringa doktorn i morgon och se om de kan kolla upp så hon inte har någon infektion i kroppen.

Hon är aboslut inte sig själv och febern är väldigt lurig, helt plötsligt dyker den upp med rejält besked, över 40 och sen försvinner. Håller på och studsar upp och ner.

Hela tiden ledsen och inget är bra, dricker massor, konstant trött så hon knappt orkar hålla ögonen öppna.

Så idag har vi mest suttit och myst, inte blivit mycket mer.

Mår själv inte så bra, känns som jag är pågång att åka på någon förkykning. Men hoppas jag klarar mig. Vill inte ha något sånt uscha.

Nehej ska ta och kolla klart på Pertan och Vad blir det för mat... nu! Han är en skön snubbe!!!

Önskar alla en skön kväll!

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post365

Mår halvbra

InezPosted by Caroline 11 Mar, 2009 22:33:04

Idag har Inez mått si och så, febern är nästan borta men hon är inte helt ok. Jättetrött och gnällig, maten är det si och så med för första ggn i hennes liv.

Välling äter hon inte upp, äter ca hälften av vad hon brukar och gröt/mat plockar hon ur munnen. Yogurt är det som hon verkligen vill ha.

Jag tror hon har ont i munnen, dels för att alla tänder kommer, tuggtänderna längst bak är uppe men inte helt så kanske är öm i munnen och däför inte gärna vill ha mat att tugga.

Efter hon hade den höga febern så har hon inte slutat att dricka de mängder extra hon druckit under tiden febern suttit i. Så tycker hon dricker mycket men kanske dämpar sig när hon blir helt frisk.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post364

Gåvor

InezPosted by Caroline 11 Mar, 2009 22:19:14

I fredags när vi träffade Raija så fick Inez jättefina Julklappar och Födelsedagspresenter av Tobbe och Raija.

Jättesöt klänning med byxor till, blir kanon till sommaren! Sen en mysig bok som blir perfekt gonatt saga och en jättekul cd skiva med kareoke och vanliga sånger med namnet Inez i. Tusen tack för de jättefina presenterna!

Sen idag fick Inez massor av smakprover från pappas jobb, på nyheter inom barnmat. Hel kasse med mat av olika slag!!!
Så nu blir det att prova en massa nyheter och se vad som går ner... Men med Inez är det vanligtvis inga problem då hon alltid har ätit allt.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post363

Tittut - vem där?

CarRai FotoTemanPosted by Caroline 11 Mar, 2009 21:58:12

Tittut - vem där? Inez som vill krypa in i kamera-objektivet som vanligt. Är väl nyfiken på vad man kan hitta där inne...

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman? Läs mer om CarRai Foto Tema här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt Tema: Lila
Deadline: Onsdag den 18 mars

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post362

Vårtecken

CarRai FotoTemanPosted by Caroline 11 Mar, 2009 21:53:46

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman? Läs mer om CarRai Foto Tema här.

Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg...

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post361

Feber och feber

InezPosted by Caroline 09 Mar, 2009 15:09:37

Den rackarns febern vill ej ge sig. Natten har inte vart den roligaste för nu märker man att hon börjar få nog av den. Hon ville inte sova, bara ligga på magen när jag halvsitt ligger i soffan.

Trots alvedon så hade hon 40,5 i feber inatt så hon har vart stekhet hela natten igen. Man märker hon har ont i huden för hon gillar inte att ligga på något annat än naken hud och sen blir jätteledsen när man ska byta blöjja.

Har fått diareé oxå och det kan kanske komma från att hon inte ätit vanlig mat på de här dagarna utan mest fått välling. Tycker det är bäst att ge henne så mycket flytande som möjligt när hon har hög feber så hon har fått välling och annan dryck.

Nu sover hon lite så passar på att försöka lägga upp temat och skriva en liten sväng här i bloggen för man har inte en chans annars om hon är vaken.

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post360

Fartfyllt

CarRai FotoTemanPosted by Caroline 09 Mar, 2009 14:56:47

Ada i full gas... Hon var i gasen hela dagen då vi var på Griffeträff, mycke hundar och mycket bus i snön!

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman? Läs mer om CarRai Foto Tema här.
Här hittar ni till Raijas blogg.

Nytt Tema: Årets första vårtecken
Deadline: Onsdag den 11 mars

 • Comments(0)//bloggen.lanjelin.se/#post359

Miner

CarRai FotoTemanPosted by Caroline 07 Mar, 2009 22:55:50

Här lite bilder på Inez... hon gör inget annat än miner hela dagarna. Att ta fram kameran och få en "normal" bild på henne går bara inte. Så fort hon ser kameran eller ser att det blixtrar så börjar hon direkt att göra miner...

Intresserad av att vara med i CarRai Foto Teman? Läs mer om CarRai Foto Tema här.

Nästa tema är det Raijas tur att ge, se hennes blogg...

 • Comments(2)//bloggen.lanjelin.se/#post358

Inez sjuk

InezPosted by Caroline 07 Mar, 2009 22:51:03

Igår så åkte jag och Inez ut till mormor och morfar då mormor skulle trimma Nancy och Grim. Så vi passade på att åka ut och hälsa på Raija och vovvarna.

Jag och Raija har försökt att ses länge nu men vi är ju lite "sjuklingar" hon och ja så antingen är jag dålig eller så är Raija lite risig. Så vissa perioder så har vi ständigt otur att det växlar mellan henne och mig så det tar evigheter innan man kan ses.

Vi åkte hem vid 18 taget och då mådde Inez fortfarande bara bra. Vi märkte ingenting på hela kvällen. Vi nattade henne vid 19 och hon somnade som en stock, trött efter dagen då hon inte sovit någon tupplur under dagen.

När kl va 22.30 och jag precis satt mig vid burken, tänkte lägga ut bilder på Carrai temat och sen skriva lite. Då började hon illskrika, inte vanligt skrik utan mer panik skrik så upp med henne ur sängen och hon kräktes upp en massa slem och mat.

Tog jätte lång tid innan hon lugnade ner sig, så tog med henne ner igen och satt oss i soffan och försökte mysa lite. Tog tempen och då hade hon 39,8 i feber från ingenstans.

Så gav henne alvedon och sen gick vi upp och lade oss, hon fick sova med oss. Hon somnade snart nog faktiskt. Vanligt vis är det omöjligt att ha henne sovande hos oss då hon stör sig på oss och sover ingenting. Men nu var hon verkligen utslagen.

I morse hade hon 39,2 i feber kl.7. Efter de så trappade bara febern upp, hon blev bara varmare och varmare trots hon fick alvedon efter jag tagit tempen på morgonen.

På dagen idag (lördag) har hon haft 40,3 vid 13 taget och sen 40,7 vid 18 taget. Men denna gång tog alvedonen ner febern till 40,0 iaf. Trodde faktiskt att alvedonen skulle ta ner febern mer men tydligen inte.

Så dagen har bestått i att ha inez sovande på magen/bröstkorgen hela dagen men så är det när man är sjuk och vill ha närhet. Då var hon lugn och halvsov.

 • Comments(2)//bloggen.lanjelin.se/#post357

Äntligen fått igång lappen igen

Dagliga tingPosted by Caroline 03 Mar, 2009 01:51:47

Till sist efter mycket problem och många formateringar så har jag fått igång datorn igen. Där av alla inlägg som blivit uppdaterade på raken ikväll...

Nu hoppas jag det ska fungera ett tag igen, är trött på strul...

Dagen idag har vart rätt lugn. Inez och jag blev hämtade av mormor för ett besök på staden...

Fick recept på glasögon när jag var på MSE sist så var ner till optikern och beställde dem idag. 2300 kr fattigare blir man om 14 dagar... Kul nästan jämt!

Men iofs hade jag tur för jag fick 1200 kr i rabatt pga de är specielglas i dem och sen hade optikern precis bytit lokal och hade flyttrea, så fick ytterligare rabbat. Så det blev till sist ca 400kr för glasen och resten för bågen.

Då beställde jag sånna glasögon som mörknar när det är ljust ute vilket jag mer eller mindre fick på köpet pga alla rabatter. Ja ibland är det skönt med lite tur som ombyte *s*.

Hittade en väska också som verkar bra, inte någon som åker av axeln hela tiden. Har letat och tittat länge efter någon lämplig men ej hittat ngn tidigare. Men tror den kommer bli kanon. Bild kommer...

Blir en snabb blogg nu inatt, klockan har runnit iväg ser jag... Kanske ska hoppas i säng så man hinner lägga sig innan Inez vaknar iaf.

Ojjoj kl e nästa 2 på natta så ska raska mig i säng...

 • Comments(1)//bloggen.lanjelin.se/#post356
Next »